Toiminta ja ajatusmaailma
         
Martat on puolueista riippumaton  kansalaisjärjestö, jonka pyrkimyksenä on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Järjestön toiminta-alueet ovat: 
  • järjestötoiminta
  • ruoka ja ravitsemus
  • kodin talous- ja kuluttaja-asiat
  • kotipuutarha ja ympäristö
  • kansainvälinen toiminta 

Marttaliittoon voit tutustua parhaiten järjestön kotisivuilla, http://www.martat.fi/ .

Riihimäen Marttojen perustava kokous pidettiin 26.1.1938. Yhdistyksellämme on tällä hetkellä n. 90 jäsentä ja toimintamme rungon muodostavat marttaillat, joihin kokoonnumme yleensä kuukauden 3. maanantaina syyskuusta toukokuuhun. Vuonna  2019
kokoontumispaikkamme on pääsääntöisesti Vihreä talo, Pohjoinen Asemakatu 1, mutta vierailemme tarpeen mukaan myös muissa tiloissa. Yhdistyksen jäsenet kuuluvat emäntäryhmiin, jotka vuorollaan vastaavat marttailtojen järjestelyistä.

Yhdistyksemme jäsenillä on mahdollisuus kokoontua päivämarttatoiminnan merkeissä kaksi kertaa kuukaudessa ruokailemaan ja jutustelemaan.

Yhdistyksessä kokoontuu aktiivinen käsityökerho (Kässämartat), jonka tapaamisiin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Kässämartat kokoontuvat Kerhotalon alasalissa kaksi kertaa kuukaudessa, minkä lisäksi järjestetään kursseja ja retkiä myös muina aikoina. Ks. lisätietoja Kässämartat -sivulta.

Kesäisin pidämme kesäkahvilaa Riihimäen kaupunginmuseon pihapiirissä vanhassa Pesutuvassa, Öllerinkatu 3. Lisäksi järjestämme retkiä ja muita tapahtumia jäsenten toiveiden mukaan. Marttailloissamme ja kesäkahvilassamme nautimme reilun kaupan kahvia ja teetä.

Yhdistyksemme kuuluu Etelä-Hämeen marttapiiriin, jonka toimisto on Hämeenlinnassa, Birger Jaarlin katu 21. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan piirin järjestämiin retkiin, koulutuksiin ja muihin tapahtumiin.

Toimintaamme pääset parhaiten mukaan tulemalla marttailtaan tai muihin tapahtumiimme. Voit liittyä jäseneksi myös ottamalla yhteyttä kummimarttaamme tai täyttämällä marttaliiton jäsenhakemuksen.

Jäsenmaksumme on 40 euroa ja se sisältää Martat-lehden vuosikerran. Ilmoitamme illoista ja muista tapahtumista nettisivujemme lisäksi Aamupostin ja Riihimäen Viikkouutisten yhdistyspalstoilla.

Yhdistyksen historiikki julkaistiin keväällä 2017, kirjoittajana oli Kirsi Vesterbacka. Ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan, jos olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi oman kappaleen tai haluat antaa historiikkimme lahjaksi ystävälle.

Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!                                                                                   [ Etusivulle ]